المقادير
2 و½ كوب دقيق
1 كوب سكر
3 ملاعقة كبيرة يانسون
فانيليا
كيس بيكينج بودر
4 بيضات
1وثلث كوب زيت
الطريقة
نضرب البيض بالمضرب الكهربائى ثم يضاف السكر والفانيليا
إلى أن يغلظ قوامه ويظهر علامة الشريط
ثم نضيف عليه الزيت ونقلب حتى يختفى الزيت
نضع الدقيق مع البيكينج بودر واليانسون و نخطلهم جيداً
ثم نبدأ فى إضافة الدقيق للخليط السابق
نحضر صينية مقاس 30 وندهنها زيت ودقيق
حتى ولو كانت صينية تيفال لأنه بيلزق
نلاحظ أن العجينة بتكون تقيلة مش زى عجينة الكيكة
نضعه فى الفرن مع درجة حرارة متوسطة حتى ينضج
بعد ما يستوى بنقلبه فى طبق كبير ونقطعه كما فى الشكل
( بالطول ثم نقطعه وحدات )
بعد ما نقطعه للشكل المناسب بنضعه فى صينية كبيرة
ونحطه فى الفرن على الشواية يتحمص من جهة ثم نقلبه للجهة الأخرى
وعلى طول بيتقلب و بيخلص بسرعة مجرد يتغير اللون بعدها نرفعه
وبالهنا والشفا